Om Lyshøj

Området

Lyshøj ligger i Veddinge, en lille by midt i Geopark Odsherred. Fra Lyshøj er der en fantastisk udsigt over Veddinge Bakker og Lammefjorden. Der er 4 km til Asnæs, hvor der er indkøbscenter og tog- og busforbindelse til Holbæk og Nykøbing Sj.

De fysiske rammer

Lyshøj råder over godt 1200 m2 og består af 4 bygninger, hvoraf de 3 er sammenhængende med en selvstændig boafdeling primært for de yngste (11 til 18 år), med et åbent tekøkken til brug i morgen, eftermiddag og aftentimerne. Der er herfra direkte adgang til den anden og lidt større bygning med administration og stor fælles opholdsrum og spisestue, med tilhørende stort køkken. I denne bygning er der endvidere 4 værelser som primært bruges i overgangsfasen til vores udslusnings afdeling. Afdeling-C som er vores tilbud til de 17-23-årige, ligger i forlængelse af administrations bygningen. I afdeling-C 7 store værelser med eget bad og toilet, samt køleskab på værelset, da man i denne afdeling skal lærer at stå for sin egen husholdning. Her udover er der et selvstændigt aktivitetshus, med plads til leg, hockey, bordtennis, fitness m.m. Det hele er bygget i slutningen af 1960’erne og ligger på en godt 27.000 m2 stor grund, med en afgrænset gårdhave og udenoms arealer med fodboldbane, crossbane, en lille skov med bålplads m.m.

Der er 9 værelser i boafdelingen for de yngste, og er fordelt på 5 mindre og 4 store værelser og har en størrelse på hhv. 13 og 23 m2, – alle med tilhørende eget bad og toilet. De 4 “overgangs” værelser, ligger i den lidt større bygning med fællesstue, på godt 20 m2 – her deles om bad og toilet. De 7 værelser i afdeling-C er alle på 23 m2 og med eget bad og toilet

Målgruppe

Lyshøj kan modtage 12 normaltbegavede børn og unge i alderen fra 11 til 18 år, med mulighed for tilbud om efterværn til og med det 23. år, jf. § 76 stk. 3. Her udover kan Lyshøj tilbyde op til 7 voksne borgere, i alderen fra 18 til 25 år, et botilbud, jf. § 107, som ikke har mulighed for et tilbud om efterværn. Det forudsættes, at tilbuddet ligger i umiddelbar forlængelse af et ophold på Lyshøj og at den unge forinden har haft en indskrivningsperiode på opholdsstedet af minimum 3 måneders varighed.

Vores formål

Overordnet set, har Lyshøj til formål, at skabe et bomiljø for børn og unge, med en socialpædagogisk ramme, der giver de bedste forudsætninger for trivsel, og hvor der skabes mulighed for at opdage, og at arbejde med egne ressourcer og skabe grundlag for personlig udvikling. Grundlæggende kræves der gode værdier og autentiske medarbejdere med empati, for at skabe troværdige og bæredygtige relationer til den unge.

Vores værdigrundlag

På Lyshøj lægges der vægt på, at børnene og de unge oplever sig som værende en del af et fællesskab og storfamilie. Vi skaber et anerkendende miljø, hvor der er en naturlig respekt og accept af andre medlemmer af familien, med de forskellige færdigheder, evner og styrker den enkelte har og kan bidrage med. Vi viser, gennem vores handlinger, at der er plads til forskellighed. Vi tror på, at udvikling og identitet skabes og opretholdes i relationer mellem mennesker, hvor det er vigtigt, at den unge mødes med anerkendelse og empati og bliver værdsat i samtale og handling.

Oplysningsmateriale

  • Folder
  • Løsblade 

Organisation

  1. Personale
  2. Ledelse
  3. Bestyrelse

Mødeaktiviteter

Bestyrelsesmøder:  4 ordinære møder årligt
Forældrerådsmøde: 4 ordinære møder tirsdag kl. 17.00 – 20.00
Personalemøde: Mandage – hver 14. dag kl. 10.00 – 12.00
Supervision, konferencer:  Mandage – hver 14. dag kl. 10.00 – 12.00 (forskudt fra personalemøder)
Visitation: Løbende, – efter henvendelse fra aktuel kommune
Ledergruppemøde: Torsdag kl. 9.40 – 11.50
Døgnmøde: Mandag – fredag kl. 9.00 – 9.30 på afdelingen
Husholdningsmøde: Dagligt kl. 7.05 – 7.20 (+ 4 gange årligt kl. 9.00 – 11.00)
Institutionsdag/kursusdag: 2 gange årligt
Introkursus:  2 gange årligt ved nyansættelser

Tilsyn

Tilsynsrapporter

Ledige stillinger

Pt. ingen ledige stillinger

Lyshøj aktiviteter